Miért előnyös a bolti rendszer és a központi vállalatirányítási rendszer integrálása?

A bolthálózattal rendelkező cégeknél elsődleges szempont, hogy a boltok működése zavartalan legyen, ne függjön attól, hogy van-e internet kapcsolat a központtal. Ezért a bolti rendszer – mint a Biblion is – önmagában is működőképes, függetlenül a központtól. Ugyanakkor fontos, hogy az adatok cseréje mindkét irányban lehetőleg online megtörténjen, mert csak így tudunk valós információk birtokában döntéseket hozni.

Az integráció előnyei a boltok számára:

·        A központilag kezelt adatváltozások azonnal megjelennek a boltokban is, nem kell többszörösen rögzíteni. Pl. Új cikkek, árváltozások, kedvezmények, akciók, stb.

·        Az áru bevételezése elektronikus szállítólevél alapján rövid átfutási idővel történhet, a problémák azonnal visszajelezhetők;

·        A készletadatok vállalati szinten lekérdezhetők, így könnyen lehet készlet áthelyezéseket kérni másik boltból;

·        A törzsvásárlók adatai összesítetten állnak rendelkezésre, függetlenül attól, hogy melyik boltban vásároltak és így a kedvezmények jobban érvényesíthetők.

Az integráció előnyei a központ számára:

·        Minden adat real time rendelkezésre áll a bolti forgalomról, a készletekről, a vásárlókról, a bevételekről. Ennek alapján megalapozott döntéseket lehet hozni a beszerzések ütemezéséről, a kedvezmények kialakításáról, az árakról.

·        A pénzforgalom (cash flow) vállalati szinten pontosan nyomon követhető, ellenőrizhető;

·        Az adatbázis adatainak különböző szempontú elemzésével stratégiai döntések hozhatók. Pl. boltok bezárása, megnyitása, bővítése, cikkek készleteinek, szállítói kör változtatása, stb.

·        A könyvelés a háttérben automatikusan történik, ezáltal több idő és kapacitás marad az ellenőrzésre, elemzésre.